Baggy and Baggy/slim pants

Bläddra ner för svenska…

Today I’m going for a review of a Swedish pattern, it’s from Hallonsmula design and it’s called “Baggy/slim pants”. I don’t think I can even count the number of pants I’ve sewn up from this pattern… It was the very first pattern I ever bought, as a newbie wannabe seamstress.

This pair below is in size 98/104, (slim version) and together with the infinity scarf it was a birthday present for my 3-year old nephew, (who also likes cars :))

The garment itself is easy to construct, and the pictures in the tutorial are clear. However, I do wish for a tutorial to be a bit more exhaustive.

You can find Hallonsmula’s etsy shop here, but remember that both pattern and tutorial is in Swedish.

dsc_0176

För oss svenskar är ju Hallonsmula design välkänt och av de flesta även välbeprövat. Många älskar dessa mönster och syr av dem gång på gång. I de flesta (om inte alla?) dessa mönster ingår även licens att sälja de plagg man sytt. När jag som nybörjare sydde dessa byxor tyckte jag att beskrivningarna var lite kortfattade. I ett visst moment kan det stå: “kanta ficköppningarna”. Och för en nybörjare kan det ju behövas mer info om hur man kantar! 🙂 Själv letade jag då upp denna tutorial som jag tycker är bra.

Väljer man dock att sy utan fickor så är det lätt som en plätt och inte alls komplicerat. De stämmer bra storleksmässigt och funkar lika bra att sy i jersey som college. Tänk på att lägga till någon extra centimeter i bredd om du väljer att sy benmuddar och/eller midjemudd i jersey. Det är annars tänkt för mudd.

Min personliga åsikt är alltså att mönstret och plagget som sådant är enkelt, men instruktionerna är för kortfattade för en nybörjare.

dsc_0178

Tyget i dessa byxor kommer från Elvelyckan Design, som jag tycker alltid står för fantastisk kvalitet.

Några fler av de baggybyxor jag sytt kommer här:

dsc_0625

dsc_0825

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s