About

Welcome! This site runs on inspiration and a will to inspire. I am Caroline, 31 years old and I am a Maker 🙂 Nowadays, sewing is the main outlet for my creativity, and I love to discover and try out new patterns, techniques and fabrics.

I am Swedish and what I also want to do here is give a hand to all my fellow swedish makers, who want to discover all amazing patterns there are out there, but feel like they get stuck when it comes to the English vocabulary. Therefore, I will try to write all posts in English and Swedish.

Jag älskar att upptäcka den oändliga mängden fantastiska symönster från all världens länder, men jag vet att den krångliga engelska vokabulären stoppar många av oss svenskar från att prova mönster som inte är på svenska. Tro mig, jag får också kämpa med att förstå ibland, men jag hoppas kunna hjälpa till här med denna bloggen!

Jag kommer att skriva de flesta blogginlägg på engelska, men även på svenska. Jag ska recensera symönster, förklara krångliga engelska termer, samt tipsa om var i Sverige man kan köpa olika sömnadsmaterial. Kolla också in min ordlista för sytermer, den kommer att ständigt utökas.

Jag är på inga sätt en expert, jag har mycket inom sömnad kvar att lära. Jag började sy för några år sen, i samband med att jag fick barn. Idag har jag två barn, födda -13 och -15, och oftast syr jag till dem. Även om jag återkommer till vissa mönster ibland vill jag helst prova nya! Att skriva ut, klippa och tejpa mönster är precis lika roligt som att sy. Och det finns så många fina mönster där ute att prova 🙂

Låt oss upptäcka sömnad utanför Sverige tillsammans.

Advertisements